Aditivos adictivos

Os rapaces de 3º de ESO fixeron unha escolma dos principais aditivos alimentarios que resultan nocivos. A maioría inxerímolos sen percatarnos da súa presenza nos alimentos manipulados industrialmente e semellan ser inocuos. Pero se mirades un pouco máis atentamente poderedes ver que non é así.

Coidado co que comedes, rapaces e non tan rapaces. Moitas lambonadas conteñen aditivos que son adictivos. Moito ollo. Aquí vos deixamos un resumo dos máis importantes que se atopan en chicles, aperitivos, patacas fritidas, ketchup, refrescos, embutidos, precociñados, etc:

GLUTAMATO MONOSÓDICO – E-621
GLUTAMATO MONOPOTÁSICO – E-622
GLUTAMATO CÁLCICO – E-623
GUANILATO DISÓDICO
ASPARTAMO – E-951
SACARINA SÓDICA – E-954
ACESULFAMO-K – E-950
FURANO
ACRILAMIDA
Marcar el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.