Aprendendo con ovos ecolóxicos

Moito xogo nos deron os ovos da galiña que temos na escola e máis das que no seu momento se venderon. Serviron para ver os diferentes cores, tamaños e ata comprobamos si tiñan diferente sabor. Xa vos decimos que saben todos igual e o que nos quedou claro é que son moooi sans e non teñen nin colorantes nin conservantes. Rico, saborosos e sans…que máis se pode pedir? Bo proveito!!!

A chegada do cuco

Como ben sabedes, o cuco avisa da chegada da primavera, do tempo das flores… Para comprobar os cambios que esta estación nos trae, incluido o polen e os seus problemas paraa saúde de algúns, hoxe fomos buscar o cuco ata o río Ulla. Baixamos por “A Silva”, cruzamos por Casansula, cruzamos a ponte de Sarandón, camiñamos á carón do río ata a ponte colgante de Ximonde, xogamos e merendamos na beira de alá, cruzamos a ponte e viñemos subindo dende o coto por Ximonde arriba, ata a escola de Sarandón. Unha tarde de aventura… pero non sentimos o cuco…outro día será pero o que si é verdad é que moi ben o pasamos.

Como todos os proxectos que levamos a cabo no centro, intentamos aunar e coordinar os traballos dos mesmos. Deste xeito, aprendemos robótica reciclando a sabendo máis sobre o medio ambiente.

Experimentando coas cores da natureza

Como nos gusta tanto traballar con cores, decidimos facer un experimento coa col lombarda, deste xeito, comprobamos como cambia de cor ao mesturar con outras bases e ácidos: limóns, bicarbonato sódico, xabón en pó… Despois mollamos cartulina en col lombarda diluída en auga e pintamos co mesmos reactivos.

Brochetas de froita

Hoxe fixemos un taller de brochetas de froita. Apredimos de un xeito lúdico o importante que son as froitas, o saborosas que poden estar…si as probamos e sobre todo o sans que son e fortes que nos axudan a estar. Resultado final= ÉXITO!!

Recollendo as nosas colleitas de inverno

Para fomentar o hábito da comida san, recollemos entre todos nabizas e col lombarda da época de inverno.

Todos os días lle damos de comer á nosa galiña e ao noso galo

Como cada día, entre todos lle damos de comer a Chocolate e Chocolatina, que así se chaman o galo e a galiña araucanas que trouxemos de Sergude. ata para darlles de comer poñemos a cabeza a pensar e a profe inventou un artilugio para non ter que abrir a porta de cada vez.

Seguimos a plantar!!

Esta semana seguimos a plantar, neste caso cebolíns, melóns, pipas de cabaza, cabazas….

E xa nos empeza a nacer a colleita!!…que grandes sembradores somos!!

 

Preparando a horta

Un ano máis, empezamos a preparar as nosas hortas. En cada escola queremos fomentar e revalorizar a comida san, a volta aos traballos máis tradicionais e que sen dúbida nos aportan vitalidad e meller vida a todos. Según cada escola, ahorta ten as súas características especiais, ben podemos atopar bancais onde botamos terra e xa sementamos alí as nosas colleitas ou mesmo facemos uso dunha horta propiamente dita, onde as ferramentas tradicionais tamén collerán a súa importancia. Empeza o tempo de poñerse mans á obra e queremos mostrarvos o moito que traballos e sobre todo o empeño que lle poñemos.

Mans á obra coa nosa horta

Esta semana estivemos preparando a nosa peculiar horta. Para poder ter de todo un pouco, preparamos a terra, sementamos plantas medicinais e regamos para que pronto as poidamos ver nacer.