1ª incubación do curso 17-18

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Día de inicio da incubación: 5 de outubro.

Día 21 da incubación: 19 de outubro de 2017, será o día da eclosión.

Número de ovos: 24

Temperatura de incubación en incubadora durante os primeiros 18 días: 37,7 ºC. Nos últimos 3 días a temperatura será de 37,2ºC e auméntaselle a humidade.

Lugar: aula de 5º de infantil do Colexio Jaime Balmes.

Sendeirismo: Río Tambre-Devesa de Nimo

Sendeirismo: Río Tambre-Devesa de Nimo

Enlace a La Voz de Galicia: Los rescatadores de paseo

 

 

s naturales condenados al olvido

resized_IMG_5988 resized_IMG_5991 resized_IMG_5995 resized_IMG_5996 resized_IMG_6006 resized_IMG_6009 resized_IMG_6018 resized_IMG_6024

Día da terra

Na Voz de Galicia:

La granja salió a la calle para reivindicar el día de la Tierra

“Cerca de 200 alumnos de este centro noiés
se disfrazaron para repartir plantas cultivadas por ellos entre los vecinos”

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Album Voz de Galicia 

Sendeirismo ao río Tambre

Ruta de Sendeirismo dende o polígono industrial de Augalevada ao río Tambre, forma parte da rede de sendeiros de Galicia, PR-G 11 co nome: Río Tambre-Devesa de Nimo. 

Enlace ao MAPA DA RUTA

Un vídeo…

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

FEIRA 2017

O titular da Voz de Galicia: (pincha no enlace)

El Jaime Balmes viajó al pasado creando un mercado tradicional. 

Album de fotos do periódico.

Debemos sinalar unha serie de agradecementos:

A todos os nosos alumnos do colexio Jaime Balmes.

Aos pais, avós e familia implicada.

Aos profes.

A Alba Triñanes Deste, exalumna do noso centro e medalla de prata na final española de Panadería 2017, por acompañarnos e ensinarnos o seu traballo.

Félix  González  do Museo do Mar de Noia. O museo do mar é él.

Mª del Carmen Moledo Contreras de Sidras e Dulces de Frutas Val do Traba, e o seu inestimable colaborador Ramón Iglesias, polo esforzo. 

FEIRA 2017: MERCADO TRADICIONAL ECOARTESANO

Cartel da Feira

Un ano máis organizamos unha nova feira que, neste curso, quere lembrar os  mercados tradicionais de antano. Para ter unha noción máis exacta desta realidade, crearemos unha moeda propia e poderán celebrarse transacións mercantís cos produtos que realizaron a un prezo simbólico.

Como todos os anos enmarcamos esta actividade dentro do proxecto medioambiental de Voz Natura polo que os traballos serán realizados  con produtos naturais, reciclados e ecolóxicos seguindo a nosa liña educativa de coidado  e  respecto ao medio ambiente.

Con exposicións e demostracións en directo dos obradoiros realizados polos alumnos.

Tamén contaremos coa presenza de Félix  González  do Museo do Mar de Noia, Mª del Carmen Moledo Contreras de Sidras e Dulces de Frutas Val do Traba e Alba Triñanes Deste, exalumna do noso centro e medalla de prata na final española de Panadería 2017.

A actividade realizarase o venres 24 e ten previsto comezar ás 11 h da mañá e rematará ás 13 h.

Esencias

Esencia mediante destilación por arrastre de vapor

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Produtos de limpeza

Lixivia de cinza

Cómo facer lixivia de cinza

Deterxente caseiro

Produtos de limpeza

 

 

Temporal de inverno, 3 de Febreiro.

Gráfica de refachos de vento en tres estacións próximas a Noia. 

Monte Muralla, concello de  Lousame, 661 metros de altitude.

Lesende, concello de Lousame, 157 metros de altitude.

Noia, concello de Noia, 128 metros de altitude.

No monte Muralla superánronse os 125 km./h.,  en Lesende (Lousame) os 80 km./h. e en Noia os 90 km./h., os datos son do día 3 de Febreiro.

Ver umbrais de aviso.


REFACHOS

COLLEITA

Os labores de sementado que realizaron os alumnos de 6º en outubro, xa deron os seus froitos. O coidado  e o seguemento que realizaron dos cultivos, tiveron como premio unhas magníficas verduras.

Trala colleita, os  repolos, coliflores e grelos  foron degustados nesa mesma semana no comedor do colexio.

verdura  2

4   3